ANAF transmite cazierul fiscal online utilizatorilor Spațiului Privat Virtual

Agenția Națională de Administrare Fiscală transmite cazierul fiscal online utilizatorilor serviciului Spațiului Privat Virtual (SPV), serviciul online al ANAF pentru schimbul de documente cu contribuabilii, promovat fiind de autorități pentru a muta în online interacțiunea prin ghișeu și poștă cu firmele și persoanele fizice.

Serviciul electronic Spațiul Privat Virtual oferă contribuabililor înrolați o nouă facilitate: posibilitatea de a solicita și de a primi, online, cazierul fiscal. Solicitarea se transmite prin intermediul Secțiunii ‘Solicitări / Eliberare documente/ Certificat de cazier fiscal’, prin selectarea CIF/CNP-ului pentru care se dorește eliberarea certificatului şi menţionarea motivului solicitării.
Cazierul fiscal se va regăsi în Secţiunea ‘Mesaje’
, potrivit unui comunicat al ANAF.

ANAF reamintește contribuabililor că serviciul Spațiul Privat Virtual este ușor de accesat, gratuit și disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice sau entităților fără personalitate juridică.

SPV permite obținerea informațiilor fiscale privind situația fiscală, depunerea electronică a declarațiilor fiscale și primirea electronică a documentelor și a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spațiul Privat Virtual au aceeași putere juridică, asemenea celor comunicate prin poștă sau la ghișeu.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!