Unde se va deschide primul Cinemax din România

      No Comments on Unde se va deschide primul Cinemax din România

Cinemax, cel mai mare lanț de cinematografe multiplex din Slovacia, a anunțat  că  intră pe piața din România. Primul cinematograf va fi inaugurat până în luna iunie a acestui an, în Veranda Mall, însă pe termen lung operatorul slovac ar putea să investească până la 30 milioane de euro în 7 locații.

Lanțul de cinematografe Cinemax aparține Continental Film, un business de familie cu capital privat înființat în 1997, care mai deține și o companie afiliată pentru publicitate cinematografică. În Slovacia, Cinemax deține 65 de săli de cinematografe și este lider în piață. România este prima țară în care Cinemax a ales să se extindă, conform wall-street

Pe lângă cinematograful din Veranda Mall, Cinemax va deschide o altă unitate în AFI Brașov în primăvara anului 2020. Ambele cinematografe vor avea o suprafață cumulată de 5.300 metri pătrați, o capacitate de peste 2.000 de locuri și 24 de ecrane în total. Cinematografele Cinemax vor fi dotate cu ultimele sisteme de sonorizare DOLBY Atmos, proiector 4k laser și va oferi un spațiu între scaune mai mare cu 10% comparativ cu spațiul standard oferit de restul cinematografelor. Ambele locații vor avea fiecare o sală VIP și un lounge VIP.

Locația celui de-al treilea cinematograf Cinemax din România urmează a fi confirmată, iar reprezentanții se află în negocieri cu mai mulți proprietari de mall-uri pentru proiectele noi. Operatorul slovac vede pe piața românească potențial pentru 20-30 de cinematografe.

Primele două cinematografe Cinemax necesită o investiție de 2 milioane de euro fiecare, însă fiecare proiect este evaluat separat. “Depinde de numărul de ecrane, dimensiunea cinematografului, a conceptului etc. Trebuie să oferim clienților noștri ce e mai bun. Avem deci costuri mai mari decât concurenții noștri. De exemplu, ele se văd atunci când investim în tehnologie, în confort, servicii și mai ales design. O investiție în cinematograful cu ecran lat ar putea fi de la 1 milion de euro la 2,5 milioane de euro. Și  Cinemax întotdeauna investește sume din partea superioară a acestui interval”, spune Tomas Drobny, CEO Cinemax.

Pe lângă cele două locații deja semnate, Cinemax plănuiește ca în următorii 3 ani să deschidă între 5 și 7 cinematografe. Bugetul total de investiții se ridică până la 30 milioane de euro.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!