Va fi inaugurată prima şcoală din județul Cluj construită de la zero, după 1990

Prima şcoală generală construită de la zero, după 1990, în cea mai mare comună din România, Floreşti, judeţul Cluj, va fi inaugurată luni, 9 septembrie.

Şcoala are 900 de locuri iar investiţia s-a ridicat la aproape 10 milioane de lei.

Primarul comunei Floreşti, Horea Şulea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că noua şcoală dispune de laboratoare, spaţii anexe pentru laboratoare, cabinet medical cu sală de tratamente, sală de festivităţi, cabinet informatică, bibliotecă – sală de lectură.

Am inaugurat nouă şcoală din Floreşti, prima construită de la zero după 1990 în comună, investiţia ridicându-se la 9,7 milioane de lei, din fonduri asigurate de la bugetul local. Şcoala are o capacitate de 900 de elevi şi este dotată cu laboratoare, spaţii anexe pentru laboratoare, cabinet medical cu sală de tratamente, sală de festivităţi, cabinet informatică, bibliotecă – sală de lectură, depozite material didactic, arhivă, oficiu. De asemenea, şcoala are un un teren de tenis de câmp şi teren de baschet, cu instalaţie de nocturnă, plus o curte pentru recreere”, a spus Şulea.

Potrivit acestuia, anul acesta noua şcoală va găzdui cursuri din ciclul primar, iar începând de anul viitor va avea clase de la a I-a la a XII-a, cu două clase de liceu, una de real şi una de uman.

Lucrările la şcoală au început în anul 2014.

Sursa foto: monitorulcj.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!