VegFest 2019 – Festivalul cu cea mai mică amprentă de carbon din România

În data de 21 iunie, începând cu ora 14:00, Festivalul VegFest își invită publicul în curtea și grădina Casei Universitarilor, pentru a-și încânta papilele gustative cu delicioasele mâncăruri vegane și pentru a descoperi produsele vegane a peste 40 de producători locali și internaționali.

VegFest nu este doar festivalul veganilor interesați de un stil de viață sănătos, ci al tuturor celor interesați de impactul lor asupra acestei lumi, indiferent dacă asta înseamnă preocupări precum reducerea amprentei de carbon, sustenabilitate, reciclare, ecologie, protecția animalelor.

Festivalul se desfășoară în perioada 21-23 iunie și oferă publicului, pe lângă o experiență culinară inedită și posibilitatea de a cunoaște activitatea unor ONG-uri dedicate protecției mediului și animalelor și de a participa la workshopuri de nutriție și sport, ateliere pentru copii, activități de wellbeing și ateliere de gătit.

Prima zi se va încheia cu finala „Vegan Burger Challenge”-ului, eveniment la care se vor lupta pentru titlul de „Cel mai bun burger vegan” câștigătorii ultimelor 3 ediții.

Ultima zi a festivalului va găzdui o conferință despre agricultura bio și despre cum poate fi construită o comunitate ecologică, precum și un panel de discuții despre stilul de viață vegan la care vor participa medici nutriționiști, psihologi și artiști, și la care vor fi încurajate întrebările din public.

Pe lângă componenta culinară și socială a evenimentului, VegFest are și o puternică componentă ecologică, fiind festivalul cu cea mai mică amprentă de carbon din România.

Evenimentul se adresează celor preocupați de schimbările climatice și utilizarea ineficientă a resurselor naturale, își doresc să adopte un stil de viață sustenabil și să își reducă amprenta de carbon.Festivalul este organizat de către Asociația Veganilor din România și organizația internațională ProVeg și susținut de Kaufland România.

Toți cei interesați de eveniment pot afla mai multe detalii accesând website-ul oficial: www.vegfest.ro și urmărind postările de pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/2204120699898616.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!