Victor Costache: „În perioada următoare vom verifica felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice”

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că a început ancheta Colegiului Medicilor în cazul copilului de patru ani care a decedat, după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică din Piteşti.

Ministrul a anunţat, totodată, că în perioada următoare va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice.

Este într-adevăr o tragedie. (…) În momentul de faţă, activitatea acelui cabinet, acelei miniclinici a fost complet închisă, a fost suspendată de către DSP, Colegiul Medicilor anchetează cazul şi vom comunica concluziile noastre. (…) Este foarte important ca aceste tragedii să nu se mai repete şi în perioada următoare vom verifica felul în care se dau aceste anestezii sau analgosedări în unele cazuri în cabinetele stomatologice”, a spus Costache, la România TV.

Costache a precizat că propofolul este un produs foarte puternic.

Acest medicament trebuie folosit numai într-un cadru care poate fi monitorizat corect”, a explicat ministrul.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) a anunţat că s-a autosesizat în cazul copilului care a murit după o anestezie la o clinică stomatologică din Piteşti, fiind iniţiată procedura disciplinară împotriva membrilor corpului profesional implicaţi în incident.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!