VIDEO: TNL acuzat de dezinformare împotriva Alianței 2020 USR PLUS la Cluj. Liberalii se dezvinovățesc

Alianța 2020 USR PLUS îi acuză pe liberali că sunt în spatele pliantelor false cu sigla alianței. Unul dintre cei filmați când împărțeau aceste pliante ar fi chiar președintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Național Liberal.

Susținătorii Alianței 2020 au postat o înregistrare video cu două persoane care distribuie pliante false. Una dintre persoane a fost identificată în câteva ore ca fiind  președintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Național Liberali, informație publicată într-un comunicat de presă al Alianței.

Am aflat cu surprindere că doi dintre cei care distribuie pliante “otrăvite” cu sigla Alianței 2020 USR PLUS și citate false sunt membri ai Partidului Național Liberal, unul dintre ei chiar președintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Național Liberal.

Cei doi au fost prinși în flagrant și filmați în timp ce distribuiau pliantele false și identificați în câteva ore de susținătorii Alianței 2020 USR PLUS.

Facem un apel către liderii și candidații PNL să ia măsuri urgente și să explice de îndată dacă au încurajat și încuviințat acest tip de campanie negativă care a prejudiciat imaginea Alianței 2020 USR PLUS și a indus în eroare alegătorii.

Considerăm că acest model de a face politică prin atacul murdar la competitorii electorali este exact ceea ce a îndepărtat oamenii onești de politică, iar acest lucru trebuie să înceteze.

E păcat că PNL a cheltuit bani și energie pe dezinformări abjecte împotriva USR PLUS în loc să se bată cu PSD așa cum am înțeles cel puțin din declarațiile oficiale ale acestui partid. Așteptăm să-și fixeze alt obiectiv de campanie în afara distribuției de false declarații despre Alianță.”

Alianța 2020 USR-PLUS a reclamat încă din 16 aprilie că este ținta unei campanii de dezinformare prin pliante primite de oameni în cutiile poștale și a anunțat că va depune plângere penală.

Sursa: Raoul Trifan

Sursa: Facebook/ Uniunea Salvați România

Tineretul Național Liberal, organizație specială a PNL, și-a exprimat indignarea asupra incidentului, într-un comunicat de presă.

Tineretul Național Liberal dezaprobă iniţiativa avută de doi foști membri ai filialei TNL Cluj-Napoca, de a difuza pliante cu citate controversate din declaraţiile unor membri ai Alianţei USR-PLUS. Această acţiune individuală reprobabilă nu reflectă spiritul şi comportamentul Tineretului Naţional Liberal şi din nefericire nu a fost niciodată adusă în atenţia Biroului Executiv al TNL.

Menționăm că aceasta acțiune vine în contradicție flagrantă cu strategia de campanie hotărâtă de echipa de campanie a Partidului Național Liberal. Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost dezbătută şi asumată în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate”, conform stiripesurse.ro.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!