Violeta Alexandru: „Aşteptăm de mâine cererile pentru plata şomajului tehnic”

„Începând de mâine angajatorii pot depune, electronic, la Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă solicitările pentru a primi fonduri de la Guvern cu care să-şi plătească angajaţii aflaţi în şomaj tehnic în această perioadă”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii, astăzi. 

Ministrul promite că sumele vor ajunge la angajatori în 15 zile. Mai departe, aceștia trebuie să vireze șomajul angajaților în termen de trei zile.

Cei care plătesc depun actele începând de mâine și vor primi banii în maxim 15 zile”, precizează Violeta Alexandru.

Nu avem intenția să prelungim activitatea AJOFM-urilor până în ultima zi din această perioadă. De aceea așteptăm începând de mâine pentru a le putea procesa în regim de urgență”, a spus aceasta.

Ministrul a clarificat că de îndată ce angajatorul primește fondurile guvernamentale, respectiv 75% din câștigurile salariale ale angajatului și până la maximum 75% din câștigul mediu salarial brut, va face plata către angajat în trei zile.

Depunerea actelor se va realiza exclusiv online și va conține o cerere, o declarație pe propria răspundere și lista angajaților intrati în șomaj tehnic.

Impactul bugetar al ajutorului acordat de stat pentru plata şomajului tehnic este de patru miliarde de lei şi scenariul ajunge până la un milion de contracte, însă acesta a fost calculat doar pe perioada decretului privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!