Ordonanța militară 5: Se prelungește suspendarea zborurilor către Spania și Italia

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a anunţat luni seara adoptarea Ordonanţei militare nr. 5, care prevede prelungirea suspendării zborurilor spre Spania şi Italia.

Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 31 martie 2020, ora 18:00.

Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia şi din Italia către România pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 6 aprilie 2020”, a anunţat Despescu.

Zborurile realizate cu companii de stat vor rămâne în vigoare, precum cursele comunitare sau cele de transport de mărfuri.

Art. 3 al Ordonanței militare 5 completează Art. 3 al OUG 4, privind respectarea carantinei. Persoanele care nu respectă caratinarea vor fi obligate să repete perioada de 14 zile, suportând cheltuielile carantinării și vor răspunde penal, conform legii.

Cât despre cei care nu respectă condițiile izolării la locul indicat sau comunicat, aceștia vor fi obligați să intre în carantină, suportând cheltuielile carantinării și vor fi sancționați contravențional, conform legii.

Ordonanţa militară nr. 5 va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!