Viorica Dăncilă: „Nici mitinguri nu trebuie să facem, din punctul meu de vedere”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la “Marius Tucă Show”, că viitorul candidat la prezidenţiale nu va fi anunţat pe Arena Naţională şi nici mitinguri nu trebuie să mai fie organizate.

Întrebată dacă PSD îşi va lansa candidatul pe Arena Naţională, Viorica Dăncilă a spus: “Nu, nu vom face pe Arena Naţională. Nici mitinguri nu trebuie să facem din pnuctul meu de vedere. Eu cred că trebuie să fim în mijlocul oamenilor, iar PSD trebuie să se reintoarcă la acest mod de a face campanie“.

Întrebată de relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul a spus: “Erau discuţii punctuale referitoare la mai multe aspecte. Mi-ar fi plăcut să discutăm mai mult despre preşedinţia rotativă. Gândiţi-vă că eu am invitat preşedintele României, când am avut deschiderea la Ateneu, pe toată lumea. Să avem un dialog pe susţinerea liderilor instituţiilor europene, ce înseamnă anumite decizii, intern şi extern“.

“A fost şi o perioadă foarte grea, intrarea în strategia e campanie care a agitat foarte mult lucrurile“, a mai spus Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au avut în repetate rânduri neînţelegeri, în special legate de nominalizarea unor miniştri, premierul acuzând blocaje ale şefului statului prin amânarea sau refuzul semnării decretelor.

În cadrul aceluiași interviu, prim-ministrul a declarat că are în intenţie să candideze la şefia partidului la Congresul din 29 iunie şi a precizat că ia în calcul această variantă indiferent de rezultatul moţiunii de cenzură anunţate de Opoziţie.

Cred că voi candida, deocamdată sunt preocupată de organizare…. Da, dar eu sper să mai fie şi alţi candidaţi“, a spus Viorica Dăncilă.

La întrebarea dacă ia în calcul şi o candidatură la Preşedinţia României, în cazul în care va fi aleasă la şefia PSD, premierul a spus: “Nu, eu cred că nu mai trebuie să avem această opinie că şeful partidului trebuie să fie candidatul la prezidenţiale“.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!