Vlad Voiculescu, despre referendumul pentru taxa „Oxigen”: „E doar un joc politic, o temă de campanie”

Candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a afirmat vineri că referendumul pe care intenţionează să-l organizeze primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu privire la instituirea taxei Oxigen, este „doar un joc politic, o temă de campanie”.

Cred că Gabriela Firea joacă doar politic. De fapt, ce a făcut este să mascheze cu această taxă Oxigen o parte importantă din buget, practic un sfert din buget, să spună că o să-l obţină de acolo. Faptele sunt aşa: şi-a justificat un miliard de lei din buget cu această taxă, problema asta şi-a rezolvat-o, bugetul a trecut cu susţinerea unor colegi din Consiliul General şi de la alt partid. În momentul ăsta, bugetul a fost aprobat, treaba şi-a făcut-o, ne-a minţit cu cifre, principala problemă a dânsei a fost rezolvată. Acum e o temă de campanie (n.r. – taxa Oxigen)”, a declarat Voiculescu, la o conferinţă de presă.

În opinia sa, pentru a avea efectul scontat, taxa Oxigen ar trebui să fie parte dintr-un pachet mare de măsuri.

Taxa Oxigen ar trebui să fie parte a unui pachet mare de măsuri. Avem Planul integrat pentru calitatea aerului în Bucureşti, care a fost atacat în Justiţie (…). Există astfel de taxe în multe oraşe, nicăieri nu a fost luată această măsură de una singură. În momentul ăsta, avem foarte mult tranzit prin centru pentru că traficul în Bucureşti nu a fost planificat cum se cuvine şi pentru că nu avem transport comun aşa cum se cuvine”, a precizat Vlad Voiculescu. 

Sursa foto: MEDIAFAX

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!