Adrian Streinu-Cercel: „Virusul gripal este de 10 ori mai puternic decât coronavirusul”

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel a declarat, la Digi24, că noul virus Covid-19 este „De 10 ori mai slab decât virusul gripal”. Medicul a mai subliniat că igiena este foarte importantă, în astfel de cazuri.

De asemenea, Adrian Streinu-Cercel a adăugat că trebuie să ne spălăm pe mâini din abundență. Pe lângă aceasta, trebuie să aerisim camerele în care ne aflăm.

Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Însă, ținând cont că avem un germene nou care nu a mai fost în circulație până acum, toată lumea este alertată și e normal să fie așa. Lumea medicală, vorbesc. Văd că se alertează și ceilalți care nu ar trebui. Alerta de la nivelul lumii medicale este una, pentru că noi trebuie să știm și să verificăm de fiecare dată cu ce venim în contact (…). Noi avem pe teritoriul României cel puțin patru coronavirusuri, altele decât noul coronavirus care dau infecții de tip respirator sau digestiv, fără niciun fel de problemă, în timpul anului. Deci nu se pune problema că nu știm de coronavirus și că nu ar fi în România. Sunt virusuri de tip coronavirus, dar altele decât noul coronavirus.

Trebuie să ne spălăm din abundență cu apă și săpun pe mâini, trebuie să ne spălăm pe față, trebuie să evităm să ducem mâna la față, la nas sau la ochi. Trebuie să ne spălăm imediat pe mâini dacă am tușit în palmă sau am strănutat. Imediat, următorul gest este să ne spălăm pe mâini”, a precizat Streinu-Cercel.

Nu în cele din urmă, el face apel la calm, nu trebuie ca oamenii să intre în panică.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!