Alianța 2020: PSD vrea să scoată reprezentanţii Alianţei USR PLUS din secţiile de votare din Vrancea

Alianța 2020 USR PLUS a lansat un comunicat de presă conform căruia, deşi legea prevede dreptul partidelor de a avea reprezentanţi în secţiile de votare, Alianţa 2020 USR PLUS ar risca să rămână fără reprezentanţi în secţiile din judeţul Vrancea, dacă Biroul Electoral Judeţean acceptă o contestaţie depusă de UNPR, un paravan sub care acţionează de fapt PSD.

Biroul Electoral Judeţean Vrancea judecă, astăzi, o contestaţie prin care PSD, via instrumentul numit UNPR, cere eliminarea delegaţilor Alianţei 2020 USR PLUS, sub pretextul că lista reprezentanţilor nu este semnată de preşedinţii celor două partide în persoană, ci printr-un împuternicit.

“Este un abuz clar, dintr-un lung şir de abuzuri comise de PSD în ultima vreme. Împuternicirile sunt legale şi sunt folosite în toate domeniile şi în toate judeţele, inclusiv în judeţul baronului Marian Oprişan. Este evident că toate aceste încercări disperate ale PSD se explică într-un singur mod: vor să fraudeze alegerile europarlamentare şi referendumul pe Justiţie. Altfel, de ce ar ţine caracatiţa PSD să îndepărteze opoziţia din secţiile de vot?”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

“Alianţa 2020 USR PLUS consideră că ne aflăm în faţa unor abuzuri, practici dictatoriale şi încercări clare de intimidare. În niciun alt judeţ nu s-a mai întâmplat asta, doar în fieful lui Marian Oprişan legea este alta şi este considerat legal doar ceea ce crede PSD. Ne vom opune cu toată forţa legală şi mizăm pe susţinerea cetăţenilor şi pe prezenţa la vot în număr cât mai mare. Minciuna nu poate învinge!”, a declarat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.

BEJ Vrancea este compus din 14 membri, din care trei sunt judecători, unul este reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente, iar ceilalţi 10 reprezintă partidele politice, în frunte cu PSD, ALDE şi UNPR.

Alianţa 2020 USR PLUS cere PSD şi partidelor satelit să nu interfereze cu procesul electoral, astfel încât rezultatele scrutinelor de pe 26 mai să reflecte cu adevărat voinţa românilor atât în ceea ce priveşte viitorii europarlamentari, cât şi situaţia Justiţiei. România are nevoie de alegeri libere şi corecte!”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!