Alianță contra naturii. PNȚCD luptă alături de PSD împotriva lui Iohannis și a liberalilor

Liviu Dragnea, liderul PSD, a semnat joi un protocol de colaborare cu Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) și Partidul Ecologist Român (PER) care vor susține PSD la alegerile europarlamentare.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu şi preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, au semnat, joi, un protocol de susţinere a Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare.

În aceste zile am avut mai multe discuţii cu preşedintele PNŢCD şi preşedintele PER care au decis ca, în condiţiile în care au strâns peste 200.000 de semnături fiecare partid, respectiv 263.000 de semnături PER, 209.000 semnături PNŢCD, să nu depună liste, pentru a susţine la alegerile europarlamentare PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu, a declarat că „Linia politică a PNŢCD a fost anunţată cu un an în urmă când am susţinut mitingul împotriva abuzurilor organizat de PSD-ALDE. Am vorbit încă de atunci că PNŢCD este dator, prin doctrina lui, să apere democraţia înainte de toate, înaintea intereselor de partid, aşa cum ar trebui să facă orice partid politic. Ce s-a întâmplat de la preluarea mandatului de către preşedintele Klaus Iohannis sunt lucruri care ne-au cutremurat pe toţi. Au fost dezvăluiri nenumărate în ultimii mulţi ani, o caracatiţă care a acaparat statul”.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Liviu Dragnea a lansat o nouă serie de atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis, despre care a afirmat că este „disperat, obsedat, speriat”, că va pierde alegerile prezidențiale „și va începe să dea socoteală pentru casele furate, pentru zecile de dosare închise”.

Totodată, Dragnea a susținut că președintele ar fi invocat numele său în cadrul consultărilor care au avut loc în urmă cu o zi la Palatul Cotroceni cu reprezentanți ai magistraților și crede că a fost vorba despre un „mesaj” „transmis către Înalte Curte”, unde se judecă apelul în dosarul angajărilor fictive, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare.
Rodica Coposu, sora lui Corneliu Coposu, fost preşedinte al Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat în perioada 1990-1995, a declarat pentru “Adevărul”:  „Domnul Pavelescu nu reprezintă PNŢCD-ul pe care-l ştim noi. Nu pot să spun decât că regret foarte mult că, prin această alianţă, se mânjeşte imaginea conducătorilor înaintaşi ai partidului, care au făcut ceva pentru ţara asta(…) Pe de altă parte, mă gândesc că PSD-ul, căruia i-a scăzut foarte mult ratingul faţă de populaţie, recurge la alianţe cu un partid care nu are decât, poate cu bunăvoinţă, 1%. PNŢCD-ul acesta nu mai este partidul pe care-l ştiam noi. E o caricatură. Dacă am lua în serios toate declaraţiile şi fanfaronada pe care o face domnul Pavelescu ar trebui să plângem tot timpul.”
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!