Bugetele alocate programelor “Rabla” și instalării de echipamente fotovoltaice

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va aproba bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu prin care sunt finanţate programele “Rabla”.

Bugetul de finanţare a programului “Rabla clasic” este de 322 milioane lei iar cel pentru”Rabla plus” la achiziţia de maşini electrice şi hibrid este de 93 milioane lei.

La propunerea Ministerului Mediului aprobăm astăzi bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanţare guvernamentală pentru programe şi proiecte destinate protecţiei mediului. Românii aşteaptă lansarea programelor de mediu şi iată că, odată cu aprobarea bugetului, acestea pot începe. Vom continua aşadar cel mai longeviv program guvernamental ‘Rabla clasic’ care, anul acesta, se află la cea de a 15-a ediţie. Prin bugetul alocat, de 322 milioane lei, aproximativ 35 de mii de români vor avea posibilitatea să-şi înlocuiască maşinile mai vechi de 8 ani cu altele noi puţin poluante. Continuă şi programul ‘Rabla plus’, prin care finanţăm achiziţia de maşini electrice şi hibrid cu o sumă totală de 93 de milioane de lei. Vorbim despre un program de mare succes, care oferă cel mai consistent eco-voucher din UE, aproximativ 10 mii de euro pentru maşini electrice 100%. Stimulăm astfel tranziţia către eco mobilitate şi construim în România o adevărată piaţă a vehiculelor ecologice“, a declarat Dăncilă. 

Viorica Dăncilă a mai spus că anul acesta va fi lansat programul de instalare a echipamentelor fotovoltaice.

Totodată, anul acesta vom lansa în premieră noul program de instalare a echipamentelor fotovoltaice prin care românii vor putea să îşi producă propria energie electrică şi căldură, dar şi să devină mici producători individuali de energie verde. Programul va beneficia de un buget de peste 600 milioane lei“, a declarat şeful Executivului.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!