Sălile de jocuri de noroc ar putea să dispară de la parterele blocurilor din Capitală

Cazinourile și sălile de jocuri de noroc de la parterul blocurilor din București ar putea să dispară. Un consilier general propune interzicerea acestora în astfel de locații și mutarea lor la marginea Capitalei, într-o zonă specială.

Conform tvr.ro, pe lângă interzicerea sălilor de jocuri de noroc de la parterul blocurilor, proiectul prevede și interzicerea acestora la o distanță mai mică de 200 de metri de școli, cămine, biserici dar și de alte instituții publice.

Chiar dacă propune interzicerea lor, inițiatorul proiectului, Lucian Iliescu, consilier general PMP, vine și cu o soluție.  Acestea ar urma să fie comasate undeva la marginea orașului într-un “Cartier al jocurilor de noroc”.

Proiectul va fi aprobat numai dacă va fi votat în Consiliul General, nu înainte de a se afla o perioadă în dezbatere publică.

În timp ce unii dintre psihologi dar și psihiatri susțin că măsura i-ar determina pe dependenții de jocuri de noroc să se mute în mediul online, alții sunt de părere că acesta va avea un rol descurajator.

Potrivit ultimelor studii, 13% dintre tinerii români în vârstă de 15 ani au jucat cel puțin o dată jocuri de noroc. În expunerea de motive a proiectului, se arată că aproape 100.000 de persoane din populația totală a României sunt considerați “jucători problematici”.

Mai grav este că 20% dintre cei care intră într-o sală de joc ar deveni dependeţi.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!