Avertismentul lui Marcel Vela: „Dacă întindem chefurile s-ar putea ca din 15 mai să nu mai avem atâtea măsuri relaxate!”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat că autoritățile lucrează la mai multe scenarii privind măsurile care vor fi relaxate total sau parțial începând cu 15 mai, însă a subliniat că varianța finală depinde de cum vor fi respectate restricțiile în următoarea perioadă, cu precădere de 1 Mai. ​

Dacă vom respecta toate condițiile, vom implementa un scenariu benefic. Dacă de 1 mai, weekendul viitor, lumea se relaxează, dacă pe 15 mai se vor înregistra creșteri de cazuri, nu vor fi scenarii care vor fi discutate într-o variantă optimistă. (…) Lucrăm la mai multe variante, gândim măsuri care se relaxează partial sau total. (..)

Dacă avem un comportament corect s-ar putea din 15 mai să avem mai multe măsuri relaxate, dacă facem grătare, întindem chefurile, s-ar putea ca din 15 mai să nu avem atâtea măsuri relaxate ”, a declarat Marcel Vela, miercuri, la Digi 24.

Ministrul și-a exprimat încrederea că „cetățenii vor fi responsabili”.

Așa cum în momente de înălțare sufletească au fost responsabili, dovadă că acum nu avem o explozie de cazuri, așa cum ne-am comportat de Paște cred că avem înțelepciunea de a respecta aceste condiții și în acest weekend”, a adăugat Vela.

Sursa foto: hepta.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!