Bacalaureatul și evaluarea națională ar putea avea loc în luna iulie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunţat că reluarea cursurilor se va face după încetarea stării de urgenţă. Probele scrise ale evaluării naționale și bacalaureatului ar putea fi organizate în iulie, iar subiectele nu vor cuprinde programa aferentă semestrului al doilea, a anunțat ministrul.

Data depinde însă de evoluția pandemiei de coronavirus în România, a adăugat Anisie.

În funcţie de data la care se reiau cursurile, Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea fi organizate în luna iulie”, a declarat ministrul.

Data reluării cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei. În contextul informațiilor din prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea situației de urgență și luarea măsurilor de siguranță.

Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul. Programa pentru teză va include doar materia studiată până în data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile.

Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnilogie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, am început să obținem tablete pentru comunitățile defavorizate. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului – elevi, studenți, părinți, sindicate, consiliul rectorilor. Am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea anului școlar 2019-2020”, a adăugat ea.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!