Băsescu: „Eu le-am sugerat celor de la PSD să caute o femeie pentru prezidenţiale”

Traian Băsescu a afirmat, joi seară, la Realitatea TV, că a sugerat membrilor PSD să caute o femeie care să candideze pentru un mandat la Cotroceni, precizând că este singura şansă a partidului să intre în turul doi la scrutinul pentru prezidenţiale, dând ca exemplu Croaţia şi Slovacia, care au femei la şefia ţărilor.

Eu le-am sugerat să caute o femeie. Uitaţi-vă în Croaţia şi în Slovacia. Două femeie cu carieră reuşită. Amândouă în jur de 45 de ani, deci cu experienţă şi blonde. Eu am spus cum sunt. Sunt amândouă blonde. Am vorbit de două femei cu carieră reuşită, făcută pe picioarel lor. Amândouă sunt avocate, amândouă au reuşit în profesie şi au fost mai mult independente în candidatură. Eu aş merge cu o femeie care a reuşit în carieră şi care nu e dependentă de partid. Eu cred că a venit vremea şi la noi ca o femeie să poată câştiga. Nu mai suntem misogini, cum eram demult”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat de ce să nu candideze Viorica Dăncilă, în acest caz, Băsescu a răspuns: „Nu, nu va candida. Îşi ştie limitele şi asta e de apreciat la dânsa. Mi s-a părut că îşi ştie limitele”.  Fostul președinte a adăugat că trebuie să fie o femeie care „a reuşit pe picioarele ei” şi care „se ridică deasupra profitului de a fi într-un partid”.

Vă spun sigur că au şanse mai mari cu o femeie, dar nu o femeie din asta care a fost ţinută de partid, o femeie e deasupra profitului de a fi într-un partid. O femeie care a reuşit pe picioarele ei. S-o caute. Dacă nu o găsesc nu au nicio şansă să ajungă în turul doi. Exact aşa cum au făcut cele două femei, proaspăt devenite preşedinţi, sigur preşedinta Croaţiei acum vreun an şi jumătate, iar preşedinţa Slovaciei acum o săptămână. S-ar putea ca în Estul UE femeile să aibă un cuvânt în această epocă, în care în niciuna din aceste ţări nu a reuşit pe măsura aspiraţiilor popoarelor”, a conchis Traian Băsescu.

PSD nu a stabilit candidatul pentru alegerile prezidenţiale, chiar dacă Eugen Teodorovici, Şerban Nicolae şi Ecaterina Andronescu şi-ar dori să candideze. Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat că partidul va face sondaje de opinie în acest sens, urmând ca o decizie să fie luată la finalul lunii iulie, începutul lunii august.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!