Cea mai mare tranzacție imobiliară din 2018. Cine sunt proprietarii vilei interbelice de patrimoniu

Cea mai mare tranzacție cu locuințe a anului trecut este un  imobil, monument istoric de clasa B, amplasat chiar lângă celebrul palat al omului de afaceri Gigi Becali, din centrul Bucureștiului. 

Conform Profit.ro, Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman și unii dintre cei mai bogați români, au cumpărat casa negustorului Nicolae Hlebnikian cu aproximativ 5 milioane de euro.

Vila interbelică, aflată pe Aleea Alexandru nr. 5, a fost scoasă la vânzare cu un preț de pornire de 5,2 milioane de euro prin intermediul casei de licitații Artmark Historical Estate și adjudecată la circa 5 milioane de euro.

În niciun caz nu va fi utilizată ca locuință. Nu plec din Bacău. Încă încercăm să-i conturăm cea mai potrivită destinație. Doar exteriorul a fost restaurat“, a declarat Dragoș Pavăl.  

Chiar lângă această vilă, la numărul 1, se află palatul cumpărat în 2006, cu 7 milioane de dolari, de patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, de la moștenitorul industriașului Max Auschnitt. 

Vila, cu o suprafață de peste 2.800 metri pătrați construiți, dispune de 31 de camere și 15 băi, este prevăzută cu lift și are ca anexe un garaj, o magazie și un adăpost antiatomic, toate construite în 1940. Suprafața utilă a casei este de 1.520 de metri pătrați și are la dispoziție un teren de 1.405 metri pătrați. 

Nicolae Hlebnikian a fost proprietarul fabricii de textile Hlebnikian și coproprietar al Postăvăriei Române. În 1950, imobilul a fost naționalizat, iar din 1954 și până în 2005 a funcționat aici Corpul diplomatic al Marii Britanii. 

Sursa foto: Reptilianul via Artmark

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!