Astăzi se dă startul înscrierilor pentru programul Comisiei Europene, WiFi4EU

Peste 3.000 de localități din România pot candida pentru a obține vouchere în valoare de 15.000 de euro fiecare, pe care municipalitățile le pot folosi pentru a instala rețele Wi-Fi în spații publice, inclusiv în parcuri și piețe.

În data de 4 aprilie 2019, la ora 13:00, Comisia Europeană va da startul unei noi serii de înscrieri pentru WiFi4EU. Municipalitățile și grupurile de municipalități din UE interesate vor putea face acest lucru până în data de 5 aprilie 2019, ora 17:00.

În această etapă, Uniunea Europeană pune la dispoziție 3.400 de vouchere în valoare de 15.000 de euro fiecare, pe care municipalitățile din blocul comunitar le pot folosi pentru a instala rețele Wi-Fi în spații publice, inclusiv în primării, biblioteci, muzee, parcuri și piețe.

Cele 3.194 de municipalități, administrații locale echivalente și entități, care își pot depune candidatura pentru a participa la inițiativa WiFi4EU, au fost convenite cu fiecare țară participantă. Lista localităților poate fi accesată aici.

Aceasta reprezintă cea de-a doua dintre cele cinci campanii de depunere a cererilor, care vor fi lansate până la sfârșitul anului 2020.

Administrațiile considerate eligibile vor primi un voucher în valoare de 15.000 de euro pentru a instala un hotspot Wi-Fi funcțional în termen de 1,5 ani de la acordarea acestuia. Voucherul va acoperi costurile echipamentului Wi-Fi și instalarea hotspoturilor în spații publice. Administrațiile care primesc un voucher vor trebui să plătească pentru conectivitate (abonament la internet) și întreținerea echipamentului pentru a oferi conectivitate Wi-Fi gratuită și de calitate superioară timp de cel puțin 3 ani.

Pentru a fi eligibile, municipalitățile trebuie să fie înregistrate pe portalul WiFi4EU.eu. Selecția se va face pe principiul “primului venit”.

Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.

Până în 2020, sunt puse la dispoziție 120 de milioane de euro din bugetul UE pentru finanțarea echipamentelor necesare în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și în Norvegia și Islanda.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!