Comunicatul Dreptei Liberale, referitor la declarațiile ministrului Finanțelor Publice

Comunicat referitor la declarațiile ministrului Finanțelor Publice, domnul Eugen Teodorovici privind dreptul de muncă al cetățenilor români în UE

27 noiembrie, 2018

În cadrul unei dezbateri la Palatul Parlamentului, ministrul Finanțelor Publice, domnul Eugen Teodorovici, a susținut limitarea duratei dreptului de muncă al cetățenilor români în alte state ale Uniunii Europene, motivând aceasta cu discrepanțele dintre Estul și Vestul Uniunii Europene.

Dreapta Liberală condamnă această atitudine care lezează dreptul la muncă al românilor, cetățeni cu drepturi depline ai Uniunii Europene, în spatiul comunitar. Munca este un drept, nu un privilegiu al cetățenilor europeni. Exodul masiv al forței de muncă românești în țările vestice ale Uniunii Europene este, într-adevăr, un fenomen care ar trebui limitat în practică, însă aceasta nu ar trebui să se facă prin limitarea dreptului de muncă al românilor ci prin crearea unui climat economic atractiv în România, inclusiv prin reducerea taxării muncii, aceasta rezultând într-un venit net mult mai atractiv care i-ar determina pe mulți români să muncească în România.

Dreapta Liberală militează pentru reprezentarea cu demnitate a intereselor Romaniei in lume, indeosebi in UE, sustinerea puternica a sectorului privat, incurajarea productiei si a serviciilor autohtone și un salariu minim stabilit prin negocieri intre patronate si sindicate.

Virgiliu Pop, 
Președinte interimar, Dreapta Liberală – Timiș

www.dreaptaliberala.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!