Dan Barna cere Guvernului OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

Președintele USR, Dan Barna, a cerut Guvernului, miercuri, în Camera Deputaților, asumarea răspunderii sau OUG pentru alegerea primarilor în  două tururi.

Cererea liderului USR vine după ce în Plenul Parlamentului au fost respinse toate solicitările PNL și USR de a include pe ordinea de zi proiectul care prevede trecerea la alegerea primarilor în două tururi.

Lucrurile sunt foarte clare, cel mai important proiect politic al societăţii româneşti, respectiv alegerea primarilor în două tururi pare să nu mai fie o prioritate a Parlamentului. În acest moment solicităm Guvernului şi premierului Ludovic Orban să-şi angajeze răspunderea sau să emită o ordonanţă de urgenţă pentru că românii au dreptul să-şi aleagă primarii în două tururi”, a afirmat Barna.

Miercuri, în plenul Camerei Deputaților, atât PNL cât și USR au cerut introducerea pe ordinea de zi a alegerii primarilor în două tururi, însă solicitările au fost respinse pentru că proiectele se află în comisia comună pentru modificarea legilor electorale, care are termen 3 luni pentru redactarea unui raport.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!