Deputat PMP: „Proiectul de lege care interzice live-urile în timpul condusului, respins de Guvern anul trecut”

Deputatul PMP Petru Movilă a afirmat, luni, că în urmă cu un an a depus un proiect de lege pentru interzicerea live-urilor la volan, care a fost însă avizat negativ de Guvern.

Deputatul critică reacţia târzie a Executivului în privinţa modificării cadrului legislativ, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Guvernul nu-si face treaba decat impins de la spate de tragedii. Acum un an am depus o propunere legislativa privind interzicerea live-urilor in timpul condusului, un proiect pe care Guvernul l-a avizat NEGATIV, cu semnatura doamnei Dancila.
Astazi, dupa atatea accidente si tragedii ca cel de la Tulcea, acelasi guvern si-a dat seama ca a gresit! Vor rezolva problema abia in sedinta de saptamana aceasta, cand amendarea celor care fac live-uri in timp ce conduc putea intra in vigoare de un an. Un copil de trei ani si doua femei, printre care una insarcinata, au murit. Aprobarea la timp a proiectul depus de mine in iunie 2018 putea salva niste vieti.
Insa, actualul Guvern este mai preocupat de imaginea publica decat de analiza pragmatica a unor proiecte de lege. 
Rusine! Rusine pentru ca l-ati aruncat la cos pentru ca a venit de la un parlamentar din opozitie. Acesta este un Guvern in complicitate cu infractorii, care se remarca doar prin prostia si aroganta de care dau dovada zilnic cei care ocupa scaunele de la Palatul Victoria!”, a spus Petru Movilă.

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de luni un proiect de ordonanţă care interzice şoferilor ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului sau a oricărui dispozitiv mobil cu funcţii de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!