Designerii romani isi prezinta creatiile intr-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Dubai – Fairmont The Palm

Designerii romani isi prezinta creatiile intr-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Dubai, la Fairmont The Palm, in an centenar, pentru diplomatii din toata lumea, media, membri ai familiei regale din Dubai, achizitori, designeri si celebritati din Orientul Mijlociu.

Romanian Fashion Evening Dubai este un eveniment realizat cu suportul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, Consulatul General al Romaniei in Dubai si Asociatia Bucharest Fashion District si isi propune sa promoveze brandurile romanesti in Emiratele Arabe Unite, unde mare parte dintre designerii romani deja exporta.

Catalin Botezatu, Miau by Clara Rotescu, Kikilou by Kiki Dumitrescu, Balisarda (bijuterii din pietre pretioase) si Atelier Faiblesse vor prezenta pe un podium spectaculos creatiile lor.

“Prin Federatia Romana de Design si Accesorii am reusit anul acesta sa promovam moda romaneasca peste hotare, prin actiuni in locatii spectaculoase. Pentru ca ne dorim sa exportam, sa trecem granita cu creatiile noastre, aceasta asociatie a adunat ca si membri nume si brand-uri reputate din industria de moda si se bate sa le scoata in lume, sa deschida granitele pentru ele. Avem sute de designeri si producatori romani talentati, creatiile noastre se bucura de succes in strainatate, dar ca sa fie cunoscute trebuie sa le promovam acolo prin show-uri de moda, sa fie vazute de achizitori, oameni de afaceri, diplomati. Asta o sa facem si in Dubai, intr-o locatie superba, Fairmont, un resort de 5 stele ireal de frumos, unde o sa ne demonstram inca o data talentul”, a declarat Catalin Botezatu.

Miau by Clara Rotescu va fi in Dubai, in 19 Decembrie, la Fairmont, cu o colecție având ca inspiratie poezia lui Nichita Stanescu. 

“Este unul dintre marii romani fără nici o statuie, nici măcar acum de centenar…..daca hainele mele ar fi vreodată statui, atunci ele toate ar trebui sa fie frânturi din Blaga, Nichita, Sorescu…Ma bucur insa ca in an centenar, am reusit sa facem o carte de vizita frumoasa tarii noastre prin show-urile de moda pe care le-am avut la Paris si Atena, si acum in Dubai. De data aceasta avem si sprijinul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni, al doamnei Natalia Intotero, care va aduce la eveniment romanii nostri care dezvolta afaceri serioase in Emirate. Suntem un popor care a uitat sa se laude, si care, chiar are cu ce. ” a declarat Clara Rotescu. Pentru Catalina Dumitrescu, designerul brandului Kikilou, moda este o declaratie de libertate. In 2010 a inceput sa realizeze creatii feminine, din materiale naturale, matase, dantela, tafta de matase, iar detaliile fine se lasa descoperite, pastrand tinuta misterioasa. Catalina crede ca eleganta veritabila isi are radacinile in simplitatea care surprinde, in arta si in piesele vintage nemuritoare, ce pot fi infinit interpretate intr-o maniera originala si spectaculoasa.

Ca spectacolul sa fie complet si complex s-au ales si doua brand-uri de accesorii, Balisarda, brand romanesc de bijuterii din pietre pretioase si perle, realizate manual, o afacere de familie de succes a sotilor Nemes, care se poate bate ca si calitate si mod de prezentare cu orice casa de bijuterii celebra din lume, dar si un atelier de incaltaminte romaneasca, Faiblesse, brand purtat de toate vedetele autohtone, renumit pentru calitatea de necontestat a produselor.

Nu lipseste nici o expozitie de ie romaneasca, semnata Virginia Linul care este creator de frumos și păstrător de tradiții, doctor în Istorie și Etnografie, omul care duce mai departe peste veacuri povestea fără sfârșit a costumului popular românesc. Îndrăgostită de tot ce este românesc, Virginia Linul este și un veritabil ambasador al tradițiilor noastre, prezentând costumul popular cu entuziasm și bucurie în întreaga lume, S.U.A, Germania, Franța, Turcia, Cipru, Italia fiind doar ultimele țări unde a avut în ultimul an expoziții.

Evenimentul se va incheia cu un recital pop opera sustinut de soprana Ianna Novac care va canta in duet cu sotul ei, tenorul Octavian Dobrota.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!