Două bănci au lansat servicii de plăţi instant

Românii pot efectua plăți instant cu sume mai mici de 50.000 de lei, printr-un nou serviciu introdus, de luni, de Banca Transilvania și CEC Bank. Serviciul Plăți Instant poate fi introdus și de magazinele online.

Conform StartupCafe.ro, Serviciul Plăți Instant asigură transferul banilor, în mai puțin de 10 secunde, între bănci. O astfel de plată va putea fi efectuată oricând (24/7/365).

Primele două instituții de credit care au introdus în oferta lor acest serviciu sunt Banca Transilvania și CEC Bank.

Ne bucurăm să fim una dintre cele două bănci care dau startul Plăților Instant în România, aducând clienților o experiență nouă în ceea ce privește gestionarea banilor. Clientii vor putea transfera lei, în timp real, spre băncile din țara noastră care aderă la această tehnologie, inclusiv în intervalul off hours – și anume a doua parte a zilei, la final de săptămână sau în zilele de sărbători. Aceștia vor putea folosi serviciul Plăți Instant prin BT24 Internet Banking și Mobile Banking, precum și prin aplicația BT Pay, gratuit primele trei luni de la lansare. Ne bucurăm să avem astăzi ocazia să anunțăm această noutate, pentru care ne-am pregătit încă de anul trecut prin dezvoltările de aplicații și testările necesare”, a declarat Omer Tetik, directorul Băncii Transilvania.

Utilizatorii finali (consumatori, autorități, business-uri etc.) vor putea utiliza serviciul Plăți Instant pe măsura înrolării băncilor (sau altor prestatori de servicii de plăți) cu care aceștia lucrează, în infrastructura interbancară pentru plăți de retail în timp real.

Serviciul a fost dezvoltat de TRANSFOND, operatorul Casei de Compensare Automate a plăților interbancare, în colaborare cu băncile comerciale, Asociația Română a Băncilor (Administratorul Schemelor Naționale de Plăți) și Banca Națională a României (Supraveghetorul Schemelor de Plăți). Plățile instant sunt astfel cel mai rapid mod de a transfera fonduri în siguranță, acestea fiind procesate interbancar de către TRANSFOND, cu decontarea finalizată de către Banca Naționala a României.

Asociatia Română a Băncilor, în baza mandatului acordat de Banca Națională a României și a acordului de licență semnat cu European Payment Council, administrează implementarea, funcționarea și dezvoltarea Schemelor Naționale de Plăți pe structura standardelor europene, inclusiv a schemei de Plăți Instant pentru plățile în lei care intră în funcțiune astăzi.

Avantajele serviciului pentru consumatorii individuali sunt generate de posibilitatea de a plăti INSTANT bunuri și servicii achiziționate în mediul online sau în mediul real, de a face plăți INSTANT către apropiați, furnizori sau alți destinatari. Business-urile de orice mărime pot iniția oricând plăți urgente cu încadrare în plafonul menționat, care să le permită firmelor respective o continuitate a afacerii neafectată, de exemplu, fie de partenerii care nu livrează propriile servicii sau produse decât în urma confirmării plății sau chiar a încasării fondurilor, fie de orice alta situație care presupune urgență pentru efectuarea uneia sau mai multor plăți.  

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!