Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcție de către Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu, din funcția de ministru al Educației Naționale, pe fondul declarațiilor făcute de aceasta în cazul „Caracal”.

În cadrul unei emisiuni, joi, la Antena3, Ecaterina Andronescu a declarat că Alexandra Măceșanu nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a afirmat Andronescu.

Viorica Dăncilă a făcut public anunțul demiterii într-o postare pe pagina sa de socializare.

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a spus premierul.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!