Fețele regale din Dubai, prezente la evenimentul designerilor români

Designerii români și-au prezentat creațiile într-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Dubai, situat pe celebrul „palmier”, Fairmont The Palm. Printre invitați s-au numărat membri ai familiei regale din Emirate: Alteța Sa Sheikh Obaid Bin Suhail Al Maktoum, ES Noura Al Kaabi, Ministrul Culturii,  Sheikh Awad Al Mejren, Sheikha Moona al Mansour, Sheikha Hind Al Qassemi, diplomați străini, jurnaliști si oameni de afaceri. Din partea delegației României au fost prezenți Natalia Intotero (Ministru – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni), Mădălin Voicu (Ministru Secretar de Stat la Ministerul Culturii), Adrian Măcelaru, ambasadorul României în UAE si Nicoleta Teodorovici, consulul general al României în Dubai. 

Fairmont The Palm

„Romanian Fashion Evening Dubai” este un eveniment realizat cu suportul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Consulatului General al României în Dubai si Asociației Bucharest Fashion District și își propune să promoveze brandurile românești în Emiratele Arabe Unite, unde mare parte dintre designerii români exportă deja produsele proprii.

Cătălin Botezatu

Mădălin Voicu împreună cu soția și Clara Rotescu

Cătălin Botezatu, „Miau” by Clara Rotescu, „Kikilou” by Kiki Dumitrescu, Balisarda (bijuterii din pietre prețioase) și Atelier Faiblesse au prezentat pe un podium spectaculos creațiile lor. Seara a fost deschisă de Cătălin Botezatu cu colecția „Black Silver”, care este creată în doar 2 culori, negru și argintiu și accesorizată cu machiaje si coafuri haute couture semnate de Mirela Vescan si echipa Laurent Tourette.

Clara Rotescu s-a inspirat, de data aceasta, din poezia lui Nichita Stănescu:

„Este unul dintre marii români fără statuie, nici măcar acum de centenar… Dacă hainele mele ar fi vreodată statui, atunci ele toate ar trebui sa fie frânturi din Blaga, Nichita, Sorescu…Ma bucur însă că, în an centenar, am reușit să facem o carte de vizită frumoasă țării noastre prin show-urile de modă pe care le-am avut peste hotare. Colecția ei a fost accesorizată cu bijuterii Balisarda, brand românesc de bijuterii din pietre prețioase și perle, realizate manual, o afacere de familie de succes a soților Nemeș, care au lansat în cadrul acestui eveniment colecția de pietre și aur. 

Cătălina Dumitrescu, designerul brandului Kikilou, adoră creațiile feminine, din materiale naturale. Colecția “DayDream” este dedicată inimii Reginei Maria a României. “Cea mai bună urare pe care o putem face României la împlinirea a 100 de ani este ca inima-i sa îi fie mereu blândă și iubitoare precum o femeie și puternică și temerară precum un bărbat.” 

Nu a lipsit nici prezentarea de ie româneasca semnată Virginia Linul, creator de frumos și păstrător de tradiții, doctor în Istorie și Etnografie. 

Recitalul soților Ianna Novac si Octavian Dobrotă a stârnit ropote de aplauze în sală si multe felicitări la cocktail-ul de la finalul evenimentului. 

Mai jos poți admira câteva dintre creațiile spectaculoase ale designerilor români, prezentate la acest fastuos și răsunător eveniment:

Șeicele din Emirate

Catalin Botezatu

prezentare Clara Rotescu

Catalin Botezatu

Cătălin Botezatu

Prezentare by Clara Rotescu

Clara Rotescu

Kikilou,by Cristina Dumitrescu

Kikilou, by Cristina Dumitrescu

Cătălin Botezatu

Colecția Etno, Victoria Linul

 

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!