Fifor: „Toţi cei care doresc să protesteze pe 10 august, să o facă în mod pașnic, cu respectarea legii”

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a făcut marţi un apel către participanţii la protestul anunţat pentru data de 10 august să manifesteze în mod paşnic şi respectând legea, subliniind că România este un stat european, în care cetăţeanul are dreptul să se exprime în mod liber.

Vreau să fac un apel către toţi cei care doresc să protesteze, către toţi cei care se vor afla în diferite puncte din capitală, să protesteze în mod paşnic şi să nu uite în niciun moment că suntem un stat european, un stat în care cetăţeanul are dreptul să se exprime în mod liber. Niciodată nu vom încerca să împiedicăm acest lucru, pentru că este un lucru firesc. Dacă cetăţenii doresc să protesteze, să o facă. Problema pe care vreau să o subliniez este că solicit tuturor celor care vor participa la proteste să protesteze în mod paşnic, respectând totuşi legea şi tot ce înseamnă un astfel de protest. Nu ne dorim sub niciun fel de formă, repet, sub niciun fel de formă, să mai vedem ceea ce am văzut anul trecut, pe 10 august. Dar despre lucrurile acestea vom mai discuta cu siguranţă până sâmbătă“, a declarat Mihai Fifor, la sediul MAI.

Pe reţelele de socializare a fost lansat un apel pentru desfăşurarea unui miting în Piaţa Victoriei din Capitală, la un an de la protestele din 10 august 2018, la care forțele de ordine au acționat brutal împotriva manifestanților.

Sursa foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!