Reacția lui Carmen Dan față de criticile aduse la MAI: „O ocazie pentru doi foști primari să bârfească o femeie!”

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis și ministrul Marcel Vela i-au criticat activitatea de management în cazurile „Caracal” și „10 august”.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, fostul ministru a afirmat: „Ce a ajuns bilanțul MAI… O ocazie pentru doi foști primari să bârfească o femeie!”.

 

Prezent la bilanțul de activitate al Ministrului Afacerilor Interne, Klaus Iohannis a criticat activitatea managerială a MAI din ultimii ani, făcând referire la modul în care s-a acționat în cazurile „Caracal” și „10 august 2018”. În acea perioadă, Ministerul era condus de Carmen Dan.

Anul trecut, Ministerul Afacerilor Interne a depus eforturi însemnate, pe care le salut, și pentru prevenirea și combaterea fenomenului migrației ilegale, pentru securizarea frontierelor de stat și a frontierei comune a Uniunii Europene, precum și pentru managementul situațiilor de urgență. Dincolo de aceste aspecte pozitive, activitatea din ultimii ani a Ministerului Afacerilor Interne a demonstrat o serie de deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018. Instituția dumneavoastră are obligația să își facă o autoevaluare profundă, pentru a identifica factorii care au dus la situațiile pe care le-am menționat și să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor. Nu poate exista nicio abatere a Ministerului Afacerilor Interne de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja și apăra cetățenii români”, a spus Iohannis.
Am luat şi în acest domeniu câteva măsuri imediate: am încetat detaşările angajaţilor MAI la alte instituţii, am dispus organizarea concursurilor de promovare în condiţii de corectitudine maximă şi vom folosi şi mai mult instrumentul testelor de integritate. În MAI nu va mai fi loc pentru oamenii veniţi pe relaţii politice sau pe uşa din spate, profesionalizarea fiind o prioritate în programul de guvernare”, a afirmat Marcel Vela.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!