Finanțări pentru companiile micro și mici din România din partea BT Mic și EFSE

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a oferit companiei Banca Transilvania Mic(parte a Grupului Financiar Banca Transilvania), companie de creditare pentru afacerile mici,  un imprumut (echivalentul a 7 milioane de euro) pentru facilitarea accesului la finanțare a companiilor micro și mici din România, conform comunicatului de presă al BT.

“Parteneriatul EFSE – BT Mic reprezintă un pilon important în extinderea accesului la finanțare a afacerilor mici sau la început de drum, permițându-ne astfel să susținem și alte idei de business, și mai multi tineri antreprenori.” , afirma Cristina Sindile, Director General, BT Microfinanțare. Președintele Consiliului de Administratie EFSE, Christoph Tiskens, declara: “Capacitatea companiilor micro și mici de a accesa finanțări în linie cu nevoile lor este crucială pentru dezvoltarea acestui sector important. Faptul că antreprenorii pot accesa finanțări în moneda locala protejează aceste companii mici de riscul valutar care poate să afecteze considerabil sustenabilitatea și succesul acestora”.

Anterior acordării acestei finanțări, Facilitatea de Dezvoltare EFSE a oferit companiei BT Mic asistență specializată pentru dezvoltarea capacităților instituționale în ceea ce privește deservirea companiilor micro și mici. EFSE a susținut prin finanțare, de asemenea, realizarea unei serii de materiale video, cu și despre o parte dintre clienții BT Mic, materiale care pot fi vizualizate aici.

BT Mic a susținut până acum peste 7.000 de micro-intreprinderi.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!