Programul de creditare “factory by RAIFFEISEN BANK” la a doua ediție

“Factory by RAIFFEISEN BANK” se desfășoară online, pe platforma  www.raiffeisenfactory.ro.

 Raiffeisen Bank va lansa în 12 februarie o nouă ediție a “factory by RAIFFEISEN BANK”, un program de creditare a startup-urilor, cu până la 50.000 de euro/proiect. “Factory by RAIFFEISEN BANK” se desfășoară online, pe platforma  www.raiffeisenfactory.ro și se adresează intreprinderilor mici și mijlocii cu istoric scurt de funcționare sau celor care au o idee de afacere, dar nu și-au înființat încă o firmă.

Antreprenorii interesati de acest program pot intra pe https://raiffeisenfactory.ro/, își pot crea un cont și vor avea acces la kitul de informații pe care banca l-a pregătit pentru a doua ediție a  concursului de proiecte startup-un, ghid de pregătire a cerințelor pentru înscrierea proiectului, oferta de finanțare și regulamentul de participare. Înscrierile de proiecte vor avea loc în perioada 12 februarie – 31 martie 2019.

Prin această inițiativă, Raiffeisen Bank încurajează înființarea și dezvoltarea de startup-uri cu idei inovatoare și planuri de afaceri solide, iar antreprenorii selectați pentru finanțare vor beneficia de îndrumare și după terminarea concursului, pentru ca afacerile lor să devină sustenabile.

Experiența primei ediții a programului ne-a încurajat și ne-a motivat să continuăm să investim resurse și încredere în antreprenorii aflați la început de drum. Pentru ei  acest program este o șansă mare, într-un context financiar în care este destul de dificil să găsești finanțare, până când afacerea nu devine sustenabilă. Și nu ne limităm doar la sprijinul financiar, ci le oferim antreprenorilor acces la resurse și specialiști din diverse domenii de business, care să îi ajute să își dezvolte și promoveze afacerea”, a spus Vladimir Kalinov, vicepreședinte de retail al Raiffeisen Bank.

La prima ediție a programului, Raiffeisen Bank a finanțat 27 de antreprenori la început de drum, cu un total de 3,5 milioane lei. De asemenea, banca le-a oferit acestora workshop-uri pe teme esențiale pentru reușita unui business și i-a premiat în cadrul unei gale festive, alături de partenerii și colaboratorii proiectului.

În acest an, Raiffeisen Bank va acorda până la 100 de finanțări pentru susținerea companiilor startup, cu un buget maxim de 50.000 euro, echivalent în lei, pentru fiecare proiect. Participanții la concurs vor putea aplica pentru un credit de investitii sau un credit la termen pentru activitatea curentă, până la 5 ani, cu un nivel avantajos de dobândă si cu garanții de la Fondul European de Investiții, prin programul Cosme.

Finanțările sunt acordate datorită Garanției puse la dispoziție de către COSME și de către Fondul European pentru Investiții Strategice (“FEIS”), stabilite în temeiul Planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a susține finanțarea și implementarea investițiilor productive în cadrul Uniunii Europene și respectiv de a asigura creșterea gradului de acces la finanțare.

Mai multe informații despre condițiile de participare la “factory by RAIFFEISEN BANK” puteți găsi în regulamentul concursului: https://www.raiffeisenfactory.ro/assets/regulament_factory_ed2_2019.pdf;
și un video despre acest program:
https://www.youtube.com/watch?v=hKKr9jOI-dU&feature=youtu.be  

Sursa foto: start-up.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!