Guvernul micșorează cu 20% bugetul Capitalei. Gabriela Firea: “Nu vom opri investițiile și nu vom face rabat de la calitatea lucrărilor.”

Primarul General, Gabriela Firea: “Deși suma previzionată a fi alocată Bucureștiului de la bugetul de stat este în acest an mai mică cu peste 20%, actuala strategie administrativă are priorități clare și nu vom face rabat de la calitatea lucrărilor pe care trebuie să le realizăm, nu vom opri investițiile în sănătate, în infrastructură sau transporturi, pentru ca bucureștenii au nevoie de servicii publice de calitate, de spitale sigure, dotate cu aparatură ultramodernă, șosele și străzi fără gropi, de cultură și educație. Voi face tot ce îmi stă în putință ca Primar General astfel încât bucureștenii să nu sufere din cauza acestor ajustări ale bugetului Primăriei Capitalei. Totodată, vom depune toate eforturile pentru a identifica alte surse de venit, pentru completarea bugetului. Reamintesc faptul că din acest buget achităm subvenții pentru transportul în comun pentru sute de mii de bucureșteni, precum și subvențiile RADET, reabilităm poduri și pasaje, consolidăm clădiri monument istoric, construim spitale, finanțăm 18 instituții de spectacol și muzee și plătim stimulente financiare pentru tineri și pentru categoriile sociale care au nevoie de sprijinul nostru“.

Bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2019:
-peste 370 de milioane de euro pentru infrastructură, modernizarea transportului în comun și reabilitarea arterelor;
-85 de milioane de euro pentru domeniul sănătății;
-38 de milioane de euro pentru consolidări;
-128 de milioane de euro pentru asistența socială, destinați atât proiectelor în derulare, cât și stimulentelor financiare pentru tineri și categoriille sociale vulnerabile.

Sinteza bugetului Primăriei Capitalei, o puteți citi aici

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!