Guvernul nu deschide restaurantele. Liderul HORA: „Industria HoReCa e aproape de ATI”

Președintele HORA, Daniel Mischie, a declarat, după discuțiile de la Guvern dintre premier și reprezentanții industriei, că singura asigurare primită este că restaurantele se vor deschide în interior când va scădea numărul de infectări.

Daniel Mischie a atras atenția asupra situației critice în care se află industria ospitalității în urma acestor restricții și a făcut un apel către operatorii economici și către populație să respecte regulile impuse de Guvern.

Cei din HoReCa în curând vor pune lacătul pe ușă. Din calculele noastre, HoReCa reprezintă 5,1% din PIB, deci nu poate fi vorba de relansare fără această industrie. Am prezentat măsurile luate de alte țări europene unde restaurantele sunt deschise. Premierul trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor.

Industria de HoReCa e aproape de ATI, toate rezervele și disponibilitățile operatorilor economici au ajuns la sfârșit, nu mai avem resurse pentru a susține această industrie. Premierul nu este dispus la discuție pentru deschiderea restaurantelor și-a prezentat disponibilitatea de a relua discuția când va scădea numărul de infectări.

Facem apel către toți operatorii din industrie și către clienți să respecte regulile impuse de Guvern!”, a afirmat Daniel Mischie după discuțiile de la Guvern.

Sursa foto: GWENGOAT/ISTOCK

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!