Guvernul va ataca la Curtea Constituțională dublarea alocațiilor

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că a decis să atace la Curtea Constituțională a României legea prin care au fost dublate alocațiile, precizând că își dorește creșterea alocațiilor, însă această creștere să fie făcută progresiv.

Sigur că ne dorim creșterea alocații, dar dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar. Vom stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor astfel încât să reușim creșterea așa cum a fost votată dar nu din primul moment ci pentru o perioadă de timp”, a declarat Ludovic Orban luni, după ședința conducerii PNL.

Legea adoptată recent de Parlament, prin care este eliminată amânarea dublării alocațiilor până la 1 august, va fi contestată de Guvern la Curtea Constituțională.

Atacăm la CCR alocațiile pentru că nu sunt precizate sursele de finanțare. Nu au practic posibilitatea efectivă de punere în aplicare. Guvernul va face această sesizare”, a mai declarat premierul Ludovic Orban.

La începutul lunii iunie Parlamentul a adoptat legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020. 

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament. Guvernul a susținut că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară. În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!