Investiții de 20 milioane euro în cea mai mare rețea de infrastructură pentru mobilitatea electrică din țară.

Enel X Romania anunta investitii de pana la 20 milioane euro in cel mai mare plan de infrastructura pentru mobilitatea electrica din tara.

Pana in 2023, vor fi in functiune pana la 2.500 de puncte de incarcare pentru masini electrice (circa 1.200 de statii) in toate regiunile Romaniei, pe principalele drumuri din tara, precum si in majoritatea marilor orase, Bucuresti, Timisoara, Constanta, etc.

“Prin acest plan de dezvoltare a unei infrastructuri de incarcare in urmatorii cinci ani, vom contribui la un transport mai curat si mai sustenabil in toata Romania”, a declarat Marius Chiriac, director al Enel X Romania.


Primele puncte de incarcare vor fi instalate in 2019 in Bucuresti, Timisoara si Constanta. Circa 300 de puncte de incarcare urmeaza sa fie instalate anul viitor.


Statiile vor fi amplasate in centre comerciale, supermarketuri, restaurante si hoteluri care doresc sa atraga utilizatorii de vehicule electrice. Instalarea si mentenanta nu presupun costuri, in schimbul punerii la dispozitie a locurilor de parcare.

Este prevazuta instalarea de statii cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) si peste 150 kW (Ultrafast).

Un drum Bucuresti – Constanta (230 km) va costa 35 lei cu o masina electrica in loc de 90 lei cu o masina pe combustibil.

 

Sursa: Wall-Street.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!