Și mai multe mașini în București! Electricele de la Spark completează tabloul de car-sharing

Spark, serviciul internațional de e-car sharing, s-a lansat în București cu o flotă de 50 de vehicule, formată în totalitate din mașini electrice. Nissan Leaf 40 este unul dintre modelele cu care intră pe piață, cu o autonomie de 243 de kilometri. Prețul pe minut este de 1,40 de lei, cu un maxim zilnic de 260 de lei și 150 de kilometri. După cei 260 de lei, nu se mai taxează în ziua respectivă. 

Un al doilea tip de mașină, care va fi lansat în viitor, va fi Renault ZOE – masina mai compactă, ideală pentru oraș și cu o autonomie de 300 de km la o singură încărcare. Prețul/minut va fi de 1,20 lei/km, cu un maxim de 215 lei și maxim 150 de kilometri incluși.

Conceptul de car-sharing presupune că utilizatorul se urcă în maşina companiei, o conduce până la destinaţia dorită, o parchează, iar din acel punct un alt client preia automobilul şi îl conduce până la noua destinaţie.

Serviciul de car-sharing oferit de Spark va fi furnizat de compania nou înfiinţată „Spark Car Sharing SRL”, parte a grupului internaţional „SPARK Technologies UAB”, cu sediul în Lituania. Spark îşi propune să ofere soluţii de transport la preţuri competitive şi eco-friendly, susţine compania.

Principalele provocări au fost legate de faptul că Spark este un serviciu nou. “Întâi a trebuit ca lumea să se obișnuiască cu acest serviciu“. Mașinile sunt complet asigurate. “Rugăm șoferii să completeze formularele RCA, ne anunță telefonic direct din aplicație, sau să trimită un SMS, inclusiv cu poze. Mai departe se ocupă echipa noastră. Dacă nu este din vina șoferului, acesta nu va suporta niciun cost. Dacă este el de vină, sunt condițiile din polița de asigurare“. Similar, dacă șoferul primește amendă, costul este suportat de șofer.

Clienții plătesc cât folosesc mașina, nimic în plus. Aceasta este activată prin aplicație – Android și iOS. Mașinile nu trebuie lăsate într-un loc anume, spun oficialii companiei.

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!