Klaus Iohannis cere românilor din diaspora să nu vină în țară de Paște

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel, astăzi, către românii din diaspora să nu vină în țară cu prilejul sărbătorilor de Paște, având în vedere pandemia de coronavirus. Șeful statului a reamintit că sunt restricții de circulație în Europa și că, odată ajunși la graniță, ei ar trebui să intre direct în izolare sau în carantină.

Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?”, a declarat președintele în cadrul unei videconferințe cu membrii Guvernului.

Așadar, transmiteți pe toate canalele: români din afara granițelor, ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a adăugat Klaus Iohannis.

Situația, astăzi la ora 13:00, a cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus, arată 277 de persoane diagnosticate și 25 de persoane vindecate.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!