Klaus Iohannis, după validarea referendumului: „Coaliția de guvernare trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români”

Președintele Klaus Iohannis cere Parlamentului să pună în practică cât mai repede rezultatele referendumului privind justiția și atrage atenția coaliției PSD-ALDE să înceteze să ignore votul românilor din 26 mai.
Reacția șefului statului vine la scurt timp după ce Curtea Constituțională a validat rezultatele referendumului pe justiție și a respins cele cinci contestații depuse. Judecătorii CCR au votat în unanimitate că referendumul a îndeplinit toate condiţiile constituţionale.
Potrivit comunicatului de presă al Administrației Prezidențiale, președintele salută hotărârea adoptată de Curtea Constituțională și apreciază că validarea referendumului din 26 mai obligă toate forțele politice parlamentare să pună de urgență în aplicare ceea ce au decis cetățenii.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, salută hotărârea adoptată miercuri, 27 iunie a.c., de către Curtea Constituțională și apreciază că validarea referendumului din 26 mai obligă toate forțele politice parlamentare să pună de urgență în aplicare ceea ce au decis cetățenii.

Peste 6,5 milioane de români au spus „DA!” la referendumul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD și ALDE împotriva statului de drept.

Votul popular masiv dat pentru România europeană și democratică, în care justiția trebuie să rămână independentă, a fost o sancțiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislația penală și de a-i scăpa pe politicienii corupți de rigorile legii. Totodată, cetățenii au transmis clar actualei guvernări să renunțe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul Ordonanțelor de Urgență.

Președintele României atrage atenția că, pe 26 mai, cetățenii au respins categoric demagogia și discursul anti-european și anti-justiție susținut de PSD-ALDE. Coaliția de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opțiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR.

Președintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național, pe care l-a inițiat pentru a fi respectată pe deplin voința suverană a cetățenilor români în favoarea statului de drept și împotriva modificărilor de natură să afecteze independența sistemului judiciar, exprimată ferm și fără echivoc la referendum”, se spune în comunicatul de presă al Administrației.

Sursa foto: presidency.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!