Lia Olguța Vasilescu, sancționată de CNCD pentru declarațiile despre Klaus Iohannis: „Ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj”

Lia Olguța Vasilescu a fost sancționată cu un avertisment de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după o sesizare venită din partea senatorului USR, Vlad Alexandrescu și a altor parlamentari USR.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a criticat declaraţia lui Klaus Iohannis potrivit căreia PSD a gazat românii la protestul din 10 august 2018, aceasta sublinind că afirmaţiile sale nu sunt demne de un preşedinte şi, „ca neamţ, să vorbeşti de gazare trebuie să ai mult curaj”.

În sfârșit, CNCD a decis sancționarea Olguței Vasilescu pentru declarația ei stupefiantă despre etnicii germani.

“Ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj”, spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeași Olguța Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareșalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaților.

La sesizarea mea și a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Național contra Discriminării a sancționat-o cu un avertisment. Poate că nu e destul și nici nu va fi destul dacă nu va exista și o sancțiune a societății și electoratului.

Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare și discursul urii.

Ci, îl condamnă ferm”, se arată în postarea de pe pagina de socializare a senatorului USR, Vlad Alexandrescu.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!