Liberalii amenință Guvernul Dăncilă cu o nouă moțiune de cenzură

Partidul Naţional Liberal va încerca să depună o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă în următoarea sesiune parlamentară, urmând să fie purtate discuţii în perioada vacanţei cu reprezentanţi ai tuturor partidelor pentru a găsi susţinerea necesară, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma.

PNL a făcut toate demersurile posibile, instituţionale şi legale, pentru ca această moţiune să treacă. Din păcate, neexistând o majoritate, oricât ne-am lupta noi cu aritmetica, nu reuşim în Parlament să obţinem numărul de voturi suficient pentru a putea avea succes cu această moţiune de cenzură. Asta nu înseamnă că PNL se opreşte aici. Înseamnă că pe parcursul celor două luni de vacanţa vom avea discuţii şi întâlniri cu tot ceea ce înseamnă spectrul politic, şi mă refer aici la partea dreaptă şi toţi cei care s-au săturat de minciunile PSD-iste şi ale celor de la ALDE, în aşa fel încât în sesiunea următoare să depunem o altă moţiune, încercând să dăm acest guvern jos“, a declarat Cătălin Toma.

Senatorul a adăugat că PNL are “o datorie faţă de românii care au votat pe 26 mai” să facă demersuri pentru schimbarea guvernului.

Este o datorie faţă de românii care au votat pe 26 mai într-un număr covârşitor (…) de a face toate demersurile pentru ca acest guvern PSD să plece cât mai repede şi să lase România, (…) să nu mai creeze datorii, atât pentru cei care suntem astăzi cât şi pentru cei care vor veni după noi“, a declarat Cătălin Toma.

Potrivit senatorului, PNL intenţionează să susţină şi să atragă orice persoană care poate sprijini căderea guvernului.

Același anunț l-a făcut și Ludovic Orban, în direct la Digi 24.

Evident, dacă în toamnă vom avea o ocazie, vom depune moţiune de cenzură, pentru că ăsta este singurul instrument. Nu avem alt instrument pentru a opri o guvernare”, a declarat liderul PNL.

Noi, PNL, am tratat cu maximă seriozitate această moţiune de cenzură. Am obţinut cel mai mare scor şi am fi obţinut un scor mult mai mare în primul rând dacă era o prezenţă mai mare la vot, pentru că am avut absenţe. Nu noi. PNL a avut toţi parlamentarii prezenţi. Dar au mai fost absenţi, inclusiv dintre independenţii care erau apropiaţi de noi, plus foarte mulţi parlamentari cu care am discutat individual şi care şi-au exprimat intenţia de a participa la vot şi de a-şi exprima opinia nu au avut curajul să iasă din bănci”, a spus Orban. 

Sursa foto: gov.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!