Liviu Dragnea, despre contestatari: ”Sunt oameni fără țară și fără Dumnezeu”

După mitingul de astăzi de la Iași, președintele PSD a adus din nou acuze la adresa lui Klaus Iohannis, printr-o postare pe pagina personală de socializare.

Azi e Ziua Europei. Este o zi pe care trebuie s-o cinstim, fiindcă Europa e noua noastră casă. Azi facem parte din lumea civilizată a Uniunii Europene și asta e cea mai prețioasă realizare politică a noastră. Occidentul, de-a lungul istoriei moderne, ne-a ajutat, ne-a deprins cu civilizația și îi suntem îndatorați.

Dar e bine ca această datorie s-o plătim în moneda potrivită, în solidaritate și respect, în corectitudine și reciprocitate. Nu vreau să plătim această datorie cu contracte și concesiuni forțate, cu porturi și resurse naturale cedate, cu obediență politică și cedare de suveranitate.

Nu vreau să permitem unora care se cred europeni până la trădare să angajeze România pe traiectoria unei colonii care s-a predat cu tot cu lideri și cu bogății.

Suntem un stat suveran, o națiune independentă, care nu datorează Europei decât o uriașă recunoștință. Toate celelalte calcule pe care Iohannis și susținătorii lui și le fac se vor izbi de vigilența noastră, de demnitatea și de mîndria acestui popor!”, a susținut Liviu Dragnea în postarea sa. 

 

Mitingul de astăzi, organizat în ciuda avertizărilor din partea Opoziţiei şi a mai multor organizaţii non-guvernamentale, a transformat capitala Moldovei într-un oraş blocat. Au fost montate garduri de protecţie, traficul a fost restricţionat, iar mai multe rute de transport public au fost deviate. Pe lângă toate acestea, organizatorii s-au mai confruntat şi cu alte probleme: cu o zi în urmă, canalizarea a defulat din cauza ploii, iar Piaţa Unirii a fost umplută de un miros greu. Din acest motiv, o vidanjă a fost adusă în centrul oraşului pentru a desfunda canalele.

Mitingul la care au fost aduși cu zeci de autobuze susținători din teritoriu, a fost puternic bruiat de protestatarii care au huiduit permanent și au acoperit deseori cu vuvuzele discursurile de pe scenă. Au vorbit Liviu Dragnea, Rovana Plumb și Carmen Avram, iar premierul Viorica Dăncilă a absentat, fiind în vizită de lucru la Alba Iulia și Cluj.

Susținătorii PSD au plecat din Piața Unirii în huiduielile contramanifestanților, imediat după încheierea discursului lui Liviu Dragnea, locul lor fiind luat de aproximativ 5.000 protestatari anti-PSD. 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, în discursul său, a lansat noi acuzații la adresa președintelui Klaus Iohannis, fiind huiduit de mai mulți protestatari, șeful PSD numindu-i „niște derbedei”. La un moment dat, de la un balcon al hotelului Unirea au fost aruncați în mulțime fluturași cu mesaje anti-PSD chiar în timpul discursului lui Liviu Dragnea. 

România are astăzi nevoie mai mult ca oricând de ceea ce a pierdut în timpul regimurilor Băsescu şi Iohannis. Are nevoie de patriotism şi de patrioţi. Avem cu toţii nevoie de o patrie, pentru că ţara noastră a uitat să mai fie o patrie. Băsescu şi apoi Iohannis au mânat acest popor spre ură şi dezbinare, i-au asmuţit pe oameni unii împotriva altora, i-au făcut pe români să creadă că sunt de două feluri şi că trebuie să se lupte între ei”, a spus Liviu Dragnea.

Românii nu sunt de două feluri, nu sunt unii buni şi alţii răi, aşa cum susţine Iohannis, şi nimeni nu are dreptul să-i împartă în tabere, nimeni nu are dreptul să-i învrăjbească. Ei nu înţeleg că românii sunt toţi români, românii sunt toţi egali, românii sunt lberi, sunt suverani. Avem aceleaşi aceleaşi drepturi, avem dreptul la un viitor comun. E prima lecţie de pariotism pe care vreu să i-o dăm lui Iohannis: patria înseamnă pace, nu război. Să-i spunem că poporul înseamnă unitate, nu dezbinare, să-i spunem că naţionea înseamnă solidaritate şi nu ură”, a continuat președintele PSD.

Suntem cel mai mare partid din România și de aceea unii derbedei umblă pe aici pe lângă scenă. Sunt doar o mână de oameni, plătiți bine, e adevărat. Suntem azi la putere fiindcă așa au hotărât alegerile, românii apreciază mai mult ce facem noi, creștem economia, creștem pensiile, salariile, creștem veniturile medicilor, redăm demnitatatea dascălilor. Ați vrea să renunțăm la toate astea pentru doi-trei care țipă aici lângă noi? Sunt oameni fără țară și fără Dumnezeu”, a declarat Dragnea.

Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!