Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc: ”Moldova va avea autostradă”

Ministerul Transporturilor a dat publicității, joi, 9 mai 2019, comunicatul de presă conform căruia, în prezenţa Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la sediul prefecturii Judeţului Iaşi, directorul general CNAIR, Narcis Neaga, şi reprezentanţii firmei Ingineria Especializada Obra Civil Industrial, din Spania, au semnat contractul ce vizează reactualizarea studiului de fezabilitate a unui segment din Autostrada A8, cunoscută şi ca Autostrada Marii Uniri, respectiv, pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ.

Valoarea estimată a contractului a fost de 17,6 milioane de lei, iar procedura de atribuire nu a fost contestată.

Procedura pentru revizuirea studiului de fezabilitate – a fost lansată licitaţia pe 5 februarie, depunerea proiectelor s-a făcut până pe 3 aprilie. Iată că suntem aici, în faţa dumneavoastră, pe 9 mai, să semnăm contractul. Am devansat termenul pe care ni l-am asumat, care era pe 15 mai. (…) Am înţeles foarte bine mesajul pe care românii ni l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari în România, mai ales pe partea Moldovei, am înţeles că acolo unde avem de construit trebuie să accelerăm şi stau ‘călare’ pe constructor să văd că finalizează lucrările. CNAIR se mişcă într-un ritm foarte alert, pentru că au înţeles şi funcţionarii de acolo că nu mai pot întârzia să evalueze la infinit aceste obiective (…). După semnarea contractului, voi avea o discuţie (…) să vedem cum putem scurta cât mai mult perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate, cu amendamentul că pe partea noastră, noi ne facem treaba, dar ştiţi foarte bine că suntem condiţionaţi şi de acordul de mediu, care trebuie să parcurgă o procedură destul de vastă pentru a fi obţinut“, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Construcţia tronsoanelor Târgu Mureş – Târgu Neamţ şi Iaşi – Ungheni (Republica Moldova) se va realiza prin accesarea de fonduri europene, urmând ca tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi să fie construit prin parteneriat public-privat.

Într-o postare pe pagina personală de socializare, Ministrul Transporturilor susține că ”luptă ca lucrările să înceapă cât mai curând”.

Astazi, 9 Mai 2019, am semnat contractul pentru demararea procedurilor necesare pentru executia lucrarilor pentru Autostrada 8.

In numai doua luni, am reusit sa semnam contractul pentru Studiul de Fezabilitate, pentru A8 ” Targu-Neamt – Targu -Mures”.
In urma cu doua saptamani, va promiteam ca pana pe 15 Mai vom semna. 
Iata, insa, ca am reusit chiar mai devreme!
Stiu, este un proiect vital, asteptat de romani!
Tocmai de aceea lupt pentru ca procedurile birocratice sa fie simplificate, iar lucrarile sa inceapa cat mai curand posibil!
Infrastructura este motorul economiei pentru orice tara, iar Romania nu face exceptie!
Fiecare contract semnat, fiecare vizita pe santier reprezinta un pas inainte spre o infrastructura de calitate, care sa ne aduca bunastare, locuri de munca, in definitiv, o economie in crestere.
Guvernarea PSD merge mai departe cu realizarile!”, a spus Răzvan Cuc.

Sursa foto: Facebook/ Razvan Cuc

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!