Lucian Romașcanu (PSD): „Orban a probat prima și ultima mască produsă la Romarm”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, acuză Guvernul pentru lipsă de eficiență, în cazul Romarm, unde nu s-a produs nicio mască de protecție până acum.

Este investiția cu care în 12 aprilie se lăuda ministrul Economiei, că Romarm a fost pusă în funcțiune prima linie automatizată pentru producția de măști. Orban a probat prima și ultima mască produsă la Romarm. Este cea mai scumpă mască pe care cineva a purtat-o în România, ea a costat un milion de euro. Linia de producție a funcționat doar în ziua în care ea a fost inaugurată.”, a declarat Romașcanu, duminică, într-o conferință de presă.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, despre situația de la Romarm, unde, potrivit observatornews.ro, producția de măști ar fi oprită, pentru că liniile de producție aduse din China și achiziționate cu un milion de dolari nu funcționează, astfel încât, până acum, statul român nu a vândut nicio mască din producția proprie.

I-am solicitat domnului ministru o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producția și evident, sunt convins că domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producția și a putea asigura piața românească din producția internă o cantitate și de la compania de la Dragomirești, din județul Dâmbovița (filiala Romarm care ar trebui să producă măști – n.r.)”, a spus premierul Ludovic Orban.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, anunța la data de 27 aprilie că la Romarm, companie producătoare de armament deținută de stat, a fost pusă în funcțiune prima linie automatizată pentru producția de măști.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!