Ciolacu: „Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban”

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul Orban că nu are ca prioritate copiii, având în vedere că „premierul care nu are bani nici pentru alocaţii, nici pentru tablete, nici pentru măşti gratuite pentru copii” găseşte bani ca să racoleze parlamentari la moţiunea de cenzură. 

Copiii NU au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban!

Premierul care nu are bani nici pentru alocații, nici pentru tablete, nici pentru măști gratuite pentru copii, găsește în schimb bani atunci când vine vorba de racolat parlamentari pentru moțiunea de cenzură!

Pentru Guvernul PNL începerea școlii în condiții de siguranță nu este importantă. De aceea nu s-au grăbit să le spună românilor care sunt regulile clare pentru instituțiile de învățământ. Semafoare, declarații greșite pentru părinți, ”PEPSIglas”… De aceea, doar fondul de rezervă al Guvernului a fost realimentat la rectificare și nu bugetul autorităților locale, în responsabilitatea cărora au pasat deschiderea școlilor!

Pentru Guvernul PNL doar negocierile pe sub masă, pentru a rămâne pe funcții, sunt importante! Fără scrupule, banii românilor sunt aruncați în stânga și-n dreapta, doar doar PNL rămâne la guvernare!

Le dau o veste proastă! NU vor reuși! Vor pleca acasă! De îndată!”, a postat pe pagina sa de socializare, Marcel Ciolacu.

Reacția președintelui Camerei Deputaților vine după ce premierul Ludovic Orban a declarat că autoritățile nu pot asigura măști de protecție pentru toți elevii, odată cu deschiderea anului școlar.

În deschiderea școlilor este un parteneriat în care este implicat și guvernul și autoritățile locale Vom deconta cheltuielile care sunt făcute de autoritățile locale pentru desfășurarea în bune condiții. Prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile așa cum a fost și alocarea pentru achiziționarea de măști. Evident că trebuie să existe măști suplimentare dacă un copil vine fără mască să i se pună la dispoziție masca, dar acum nu se pot lua măști pentru toți copiii”, a afirmat Ludovic Orban.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!