Ludovic Orban, înaintea consultărilor de la Cotroceni: „Nu suntem într-o situație politică foarte simplă”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis liberalilor, în ședința Biroului Politic Național de vineri, că trebuie să facă o analiză, o fotografie a situației la zi după măsurile guvernării eșuate a PSD. Orban a subliniat că situația este gravă, deoarece gradul de îndatorare al României este mare iar deficitul bugetar la fel.

Trebuie să știți că am stabilit o premieră în ultimii 30 de ani de democrație șchioapă și tranziție care sper sa se termine odată cu plecarea PSD. Am reușit să dăm jos o guvernare PSD, din opoziție. Este pentru prima data când se reușește dărâmarea partidului comunist, sub diferitele forme pe care le-a luat, de la FSN încoace”, a declarat Ludovic Orban.

Acuma trebuie să vă spun că în analiza pe care o facem trebuie să avem o fotografie a situație la zi. Este o guvernare eșuată și situația este extrem de gravă (…) Nu suntem într-o situație politică foarte simplă. Am reușit să obținem 238 de voturi la moțiunea de cenzură. Aceste voturi au fost pentru a pune punct acestei guvernări. În evoluția ulterioara a situației, părerea celor implicați în demersul de a opri PSD, trebuie luată în considerare”, a afirmat liberalul.

Preşedintele Klaus Iohannis are, vineri, la Palatul Cotroceni, prima rundă de consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Consultările la Palatul Cotroceni vor începe, la ora 11.00, cu delegaţia PNL, urmând ca apoi Klaus Iohannis să se consulte cu reprezentanţii USR – ora 11.30, ai UDMR – ora 12,=.00, ai PMP – ora 12.30, cu delegaţia grupului parlamentar Pro Europa – ora 13.00, cu cei de la ALDE – ora 13.30, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale – ora 14.00. 

Liderul PSD Viorica Dăncilă a anunţat aseară că partidul său nu va participa la discuţii.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!