Ludovic Orban: „Orice măsură de relaxare îi va include şi pe părinţii şi pe bunicii noştri”

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că orice măsură de relaxare a restricţiilor care a fost impusă prin Ordonanţe militare îi va include pe toţi cetăţenii, deci şi persoanele de peste 65 de ani. Șeful Executivului a adăugat că documentul aparţinând managerului Institutului „Matei Balş”, prin care se propunea ca vârstnicii să fie izolaţi încă trei luni, nu are nicio legătură cu deciziile Guvernului.

Domnul Streinu Cercel vorbeşte în numele său personal. Nu are nicio legătură cu deciziile la nivelul Guvernului şi critic sever aruncarea în spaţiul public a unor propuneri care nu au intrat prin filtrul analizei şi care nu fac parte dintre deciziile care se iau la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la nivelul Guvernului. Nu există nici cea mai mică intenţie privitoare la părinţii şi bunicii noştri de a-i menţine în izolare o perioadă atât de lungă sau, Doamne fereşte, de a asigura un spaţiu de carantină şi ruperea din familii. (…) Deja gândim fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate, pentru relaxarea măsurilor. (…) Doar după o evaluare foarte serioasă vom face paşii de revenire înspre normalitate, iar toată această mişcare va fi una graduală şi toată această mişcare îi priveşte pe toţi cetăţenii români, indiferent de vârsta lor. Mai exact, orice relaxare îi va include şi pe părinţii şi pe bunicii noştri”, a spus Orban la TVR.

Premierul a adăugat că transmiterea publică a unor astfel de propuneri nu face bine societăţii.

Consider că este un act iresponsabil, cu atât mai mult un act iresponsabil care vine din partea unui profesor care este considerat un specialist în domeniul epidemiologiei, dar în ceea ce priveşte măsurile aferente pare că nu înţelege deloc societatea, nu înţelege deloc respectul faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale şi aruncă în spaţiul public lucruri care nu au nicio legătură cu intenţiile şi cu deciziile autorităţilor şi ale Guvernului în ansamblul său”, a afirmat premierul.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!