Nelu Tătaru, despre redeschiderea școlilor: „Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că şcolile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie. În aceste condiții, ministrul urmează să aibă o discuţie, astăzi, cu ministrul Educaţiei.

Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat Nelu Tătaru, la Antena 3, întrebat când s-ar putea deschide școlile.

Ministrul a spus că trebuie stabilit cum pot intra copiii în școli, dacă vor învăța în mai multe schimburi schimburi decât înainte, precum și alte amănunte.

Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”, a mai afirmat Tătaru. 

Și  premierul Ludovic Orban a declarat că autorităţile nu au avut „niciun moment” în evaluare îngheţarea anului şcolar.
Sursa foto: MEDIAFAX
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!