Memorie de stocare de 1 terabyte pe viitoarele smartphone-uri Samsung

Sud-coreenii de la Samsung și-au propus să vină cu o soluție pentru spațiul limitat de stocare de pe telefoane și lucrează la un card de memorie pentru smartphone-uri care să aibă capacitatea de un terabyte, dar care să aibă și o viteză de zece ori mai rapidă comparativ cu un card de memorie standard.

După doar patru ani de la introducerea primei soluții UFS, eUFS de 128 gigabyte (GB), Samsung a trecut pragul de 1 terabyte, mult așteptat când vine vorba de memoria de stocare. Utilizatorii vor putea în curând să nu mai folosească un card de memorie.

În aceeași dimensiune a ambalajului (11,5mm x 13,0mm), soluția 1TB eUFS dublează capacitatea versiunii anterioare de 512GB prin combinarea a 16 straturi ale celei mai avansate memorii flash Samsung V1200N (Gb) V-NAND de 512gigabiți și un controler nou dezvoltat.

Utilizatorii de smartphone-uri vor putea acum să stocheze 260 de clipuri video de 10 minute în format 4K UHD (3840×2160), în timp ce 64GB eUFS, care se găsește pe multe smartphone-uri de ultimă generație, este capabil să stocheze doar 13 videoclipuri de aceeași dimensiune.

Astfel, compania a anunțat recent că va începe producția de masă pentru aceste noi carduri de memorie cu o capacitate de un tera, pentru a le implementa deja pe următoarele generații de terminale mobile. 

Utilizatorii smartphone-urilor vor putea să se bucure în curând de capacități de stocare comparabile cu cele ale unor laptopuri premium, fără a instala alte carduri de memorie pe telefoanele lor”, spun oficialii Samsung.

În prezent, Galaxy Note 9 are un model echipat cu un card de memorie de 512 GB.

Sursa: start-up.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!