Metrorex face demersuri pentru montarea panourilor de siguranță

Metrorex anunță că face demersuri pentru montarea panourilor de siguranţă, urmând să fie lansată o licitaţie pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate, iar apoi, după definitivarea şi avizarea documentaţiilor tehnico-economice, se va demara procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie a acestui sistem de siguranţă.

Reprezentanții companiei menționează că după definitivarea și avizarea/aprobarea documentațiilor tehnico-economice, va fi demarată procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a noului sistem de siguranță. Acesta va fi montat pentru a proteja călătorii atunci când, la orele de vârf, peroanele unor stații sunt foarte aglomerate.

După finalizarea celor două studii, se vor ști cu exactitate atât costurile aferente proiectului, cât și termenul de implementare a acestuia”, explică Metrorex într-un comunicat.

Anterior, potrivit Gândul, Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu situația de la Metrorex referitoare la posibile defecțiuni la panourile de siguranță din statiile de metrou și la scările rulante, care ar încălca prevederile constituționale privind dreptul la viață și integritate fizică și psihică. Metrorex dă asigurări că circulaţia trenurilor de metrou cu călători se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Urmare a informaţiilor apărute în mass-media, facem următoarele precizări: circulaţia trenurilor de metrou cu călători se desfăşoară în condiţii de siguranţă. Societatea respectă reglementările şi normele în vigoare. Atât Metrorex, cât şi instituţiile cu atribuţii în controlul activităţilor privind siguranţa circulaţiei, verifică în permanentă respectarea procedurilor, iar eventualele accidente/incidente produse în circulaţia trenurilor cu călători sunt investigate de Agenţia de Investigare Feroviară Română – AGIFER. În urma acestor investigaţii rezultă, după caz, recomandări de siguranţă care sunt puse în aplicare de către Metrorex. Facem precizarea că aceste rapoarte de investigare sunt făcute publice, după finalizare, conform prevederilor legislaţiei în vigoare. Până la acest moment, Metrorex nu a primit niciun astfel de raport“, precizează compania.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!