Mihai Fifor se rățoiește la Opoziție pe tema pensiilor: “Sunteți prizonierii unei viziuni de conțopiști”

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, face apel către Opoziţie să înceteze să mai catalogheze Legea Pensiilor ca fiind o „pomană electorală”.

Într-o postare pe pagina de socializare, Mihai Fifor susține despre cei din Opoziţie că sunt “prizonierii unei viziuni de conţopist” care nu iau în considerare creşterea veniturilor la buget.

Stimați colegi din opoziție, încetați să mai catalogați Legea pensiilor ca fiind o „pomană electorală”!

Încetați să-i mai jigniți pe pensionari!

Încetați să-i mai considerați „asistați sociali” pe cei care au muncit o viață, iar acum își primesc binemeritata răsplată!

Sunteți prizonierii unei viziuni de conțopist. Speriați lumea că vor crește cheltuielile cu pensiile, dar nu luați în calcul creșterea veniturilor la buget.

Da, necesarul pentru plata pensiilor va crește până la 149 miliarde lei în 2022 (față de 76 mld. în acest an). Dar uitați-vă și la creșterea PIB, care va fi de peste 23% față de nivelul actual! La împlinirea calendarului de majorări din Legea pensiilor, PIB-ul României va depăși 1.270 mld. Lei (față de 1.031 în acest an).

Asta înseamnă că pensiile vor reprezenta 11,7% din PIB, încă sub media europeană de 12,9%!

Asta însemnă normalitate! Să aducem treptat pensiile din România, la un nivel comparabil cu cel din Uniunea Europeană!”, se arată în postarea senatorului PSD. 

Sursa foto: Facebook/ Mihai Fifor

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!